طراحی کابینت آشپزخانه

آشپزخانه قلب یک خانه، باید به نحوی طراحبی و دیزاین شود تا در آن حس آرامش و راحتی به وجود بیاید. یکی از اجزای مهم آشپزخانه که زیبایی آن را دو چندان می کند، طراحی کابینت ها می باشد.

آن ها باید طوری طراحی شوند که بهره وری از فضاهای کوچک نیز صورت بگیرد. طراحی کابینت آشپزخانه امری ضروری و حساس است که اگر نتوان آن را به درستی انجام داد، کل پروسه طراحی دکوراسیون آشپزخانه به مشکل خواهد خورد. در ادامه شما را با این پروسه بیشتر آشنا خواهیم کرد.

نکات مهم در طراحی کابینت آشپزخانه

چیدمان اصولی آشپزخانه و کابینت های آشپزخانه نقش مهمی در به وجود آوردن احساس راحتی اعضای خانواده دارد.

المان های زیادی در طراحی کابینت های یک آشپزخانه باید در نظر گرفته شود مانند، نور، رنگ، مدل کابینت، سقف، ابعاد فضا، نیازها و… . اما در این میان 4 نکته از همه مهم تر می باشد؛

  1. پلان آشپزخانه
  2. مثلث کار در آشپزخانه
  3. لوازم آشپزخانه
  4. اصول ارگونومی و ابعاد انسانی

1 – پلان آشپزخانه

اولین گام در طراحی کابینت برای آشپزخانه، توجه به پلان آشپزخانه است. در پلان درها، پنجره، اختلاف سطوح با جزئیات مشخص می شوند. بعد از این که پلان آشپزخانه را بررسی کردید، بید به سراغ طراحی پلان کابینت ها بروید.

در پلان آشپزخانه محل دقیق قراردادن سینک، یخچال، اجاق گاز، ماشین ظرفشویی و… را تعیین کنید. برای خلاصه نویسی در این کار و ایجاد روندی سریع، برای نشان دادن محل اجزای آشپزخانه از علائم اختصاری و استاندارد کمک بگیرید.

2- مثلث کار در آشپزخانه

سه فعالیت مهم نگهداری مواد غذایی (یخچال)، شستشو (سینک ظرفشویی)، پخت و پز (اجاق گاز) در آشپزخانه انجام می شود. به این سه کار مهم و اصلی، مثلث کار گفته می شود و باید در زمان طراحی پلان این مثلث را در نظر بگیرید بطوری که هر ضلع از این مثلث، یکی از سه کار را تشکیل دهند.

در این زمان باید بسیار دقت کنید تا بتوانید وسایل را در جای مناسب قرار دهید. نکته ای ریز و مهم در مثلث کار وجود دارد که در آن باید این مثلث طوری چیده شوند که تعداد گام ها به حداقل برسند. زمانی که گام ها زیاد باشند، باعث می شود تا کارها به کندی پیش بروند.

3- لوازم آشپزخانه

یکی دیگر از نکات مهم در زمان طراحی کابینت آشپزخانه، در نظر گرفتن وسایل و لوازم کاربردی در آشپزخانه می باشد.

طراح کابینت باید درباره وسایل مانند ماشین لباسشویی، گاز، ماشین ظرفشویی، فر و… معطلع باشد تا بتواند در زمان طراحی کابینت، آن ها را با توجه به ابعاد آن ها طراحی کند.

4- اصول ارگونومی و ابعاد انسانی

داشتن دسترسی آسان به وسایل و کابینت ها، از دیگر موارد مهمی است که باید در زمان طراحی به آن ها توجه کرد. کابینت های دیواری و زمینی باید طوری طراحی شوند که استفاده از آن ها و حرکت در میان آن ها آسان باشد.

ابعاد آن ها باید به نحوی تعیین شود تا هم برای افراد کوتاه قد و هم برای افراد بلندقد مناسب باشد.

سبک های طراحی کابینت 

سبک های مختلفی برای طراحی کابینت وجود دارد که در ادامه برای شما خواهیم گفت:

کابینت کلاسیک

کابینت کلاسیک از پرطرفدارترین سبک های کابینت محسوب می شود و در آن کابینت های کلاسیک ممبران و کابینت های کلاسیک چوبی بسیار پرطرفدار هستند. آن ها به هیچ وجه ساده نیستند و دارای نقش و نگارهای مختلفی هستند.

کابینت مدرن

کابینت های سبک مدرن مخصوص آن افرادی است که به طرح های شلوغ علاقه ندارند و رنگ های ساده را به رنگ های شلوغ ترجیح می دهند. در سبک مدرن اغلب از اشکال هندسی مربع و دایره استفاده می شود و جنس آن ها را از چوب ام دی اف روکشدار یا هایگلاس استفاده می کنند.

کابینت نئوکلاسیک

سبک نئوکلاسیک ترکیبی از سبک مدرن و کلاسیک است. اگر به سبک های خاص و مجسمه ها علاقه دارید، از این سبک که با رنگ های خاکستری، بژ، سفید، طلایی و کرم ساخته می شود استفاده کنید.

کابینت ایرانی

کابینت های طراحی شده ایرانی خود به دو مدل مدرن و کلاسیک ایرانی دارند. آن ها جزو طراحی های مهم محسوب می شوند چون مدت هاست که، آشپزخانه ها مشرف به پذیرایی هستند.

کابینت مینیمال

با توجه به این که اغلب آپارتمان ها دارای طراحی مینیمال هستند، استفاده از طراحی کابینت های مینیمال نیز می تواند فضا را دلچسب و هماهنگ کند. در کابینت های مینیمال از رنگ های خنثی و طرح های بسیار ساده استفاده می شود.

کابینت روستیک

سبک های روستیک به سبک های ساده و بی آلایش و معمولاً با بهر گیری از وسایل رنگ و رو رفته معروف هستند.

کابینت بوهمیان

سبک بوهمیان مناسب افرادی است که از سبک های منظم و دقیق خسته شده اند و می خواهند با کمک رنگ ها، به فضای آشپزخانه شان روح بدهند. این سبک هیچ قاعده و قانونی ندارد و شما می توانید سبک هنری خودتان را خلق کنید.

کابینت ترنزیشنال

سبک انتقالی یا ترنزیشنال، ترکیبی از سبک مدرن و کلاسیک همراه با رنگ های خنثی است.

کابینت فرانسوی

فرانسوی ها به استفاده از سبک های خاص و لاکچری معروف هستند. اغلب سبک های فرانسوی شامل رنگ های کرم، قرمز به همراه دستگیره های شیک و خاص می باشد.

کابینت سنتی غربی

تنوع بافت در این سبک مهم ترین شاخصه آن محسوب می شود.

کابینت هالیوودی

سبک هالیوودی مملو از وسایل و رنگ های شیک، پر زرق و برق و لاکچری می باشد. این سبک مختص افراد خاص پسند می باشد.

کابینت ساحلی

سبکی که اغلب از رنگ های سبز و آبی استفاده می کند به سبک ساحلی معروف است. با کمک سبک ساحلی آرامش را به آشپزخانه تان وارد کنید.

کابینت بدون درب

کابینت های بدون درب یکی از سبک های بسیار جدید محسوب می شود و در آن هیچ قفسه ای شامل در یا بدنه می باشد. بلکه تنها قفسه های چوبی ساده به دیوار آویخته می شوند.

کابینت شی‌کر

سبک شیکر مناسب برای فضاهای کوچک، مانند آپارتمان های نقلی امروزی، که در ان درب کابینت ها پهن و منعکس کننده نور هستند.

بازسازی منزل

انواع کابینت آشپزخانه براساس متریال

کابینت های آشپزخانه بخش مهمی در آشپزخانه هستند و نیاز دارند تا طراحی اصولی برای آن ها انجام شود. بعد از این که طراحی کابینت ها تمام شود، باید به سراغ جنس آن ها بروید. کابینت ها براساس جنس به سه دسته اصلیس تقسیم می شوند؛ PVC، چوبی و فلزی.

کابینت چوبی

اغلب متریال چوبی، MDFها هستند. آن ها تخته های چوبی هستند که و در گروه الباف های تخته ای قرار می گیرند. MDF نه تنها در ساخت کابینت بلکه در صنایع مختلف دیگر هم بکار می رود. آن ها مزایای بسیار زیادی دارند مانند؛

  • کم هزینه بودن.
  • داشتن سطحی صاف و عالی
  • از آن در همه جای بدنه می توان استفاده کرد.
  • در برابر فرسایش نسبتاً مقاوم است.
  • تنوع ظاهری گسترده ای دارد.

معایب کابینت چوبی

  • در کنار مزیت های گسترده، MDFها معایبی نیز به همراه دارند. برای مثال ممکن است بعد از گذشت چند سال محلی برای زندگی حشرات موزی باشد. که در اینصورت نیاز به سم پاچی خواهد بود. همچنین کابینت های تولید شده با چوب می توانند به طبیعت آسیب برسانند.

کابینت PVC

کابینت های PVC یکی دیگر از کابینت های پرطرفدار می باشند و از جنس چوب به همراه روکش می باشند کابینت های پی وی سی، علاوه بر کابینت ها در مبلمان و در و پنجره ها هم استفاده می شوند. قیمت کابینت های پی وی سی بسیار ارزان است و معمولاً برای خانه های کوچکتر بکار می روند.

مزیت های کابینت PVC

  • قیمت ارزان
  • تنوع بالا
  • رنگبندی مختلف
  • دارای روکش
  • مقاوم در برابر حرارت
  • مقاوم در برابر خط و خش

معایب کابینت PVC

  • ابعاد آن ها محدود است.
  • تنوع طرح و رنگ آن ها محدود است.
  • عدم مقاومت در برابر نور خورشید
  • خطر آتش سوزی

کابینت فلزی

کابینت های ساخته شده با فلز، کابینت های بسیار محکم هستند. انتخاب طرح و رنگ در کابینت های فلزی محدوتر است. فلزهای استفاده شده در کابینت های فلزی محکم هستند و در برابر زندگی بسیار مقاوم می باشند.

مزایای کابینت فلزی

  • محکم و مقاوم
  • مقاوم در برابر زنگ زدگی
  • تولید شده از فولاد
  • مقاوم در برابر ضربه
  • نصب آسان
  • دارای ظاهری زیبا

معایب کابینت فلزی

کابینت های فلزی در برابر مزیت های فراوانی که دارند، یک معضل نیز دارند. این که آن ها دارای طرح های مختلف نیستند و فرد در زمان انتخاب طرح و رنگ آن ها محدود می باشد.

انواع کابینت

طراحی کابینت در دکوراسیون داخلی

یکی از بخش های مربوط به طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی کابینت ها می باشد. طراحی داخلی زمانی اثر خودش را نشان می دهد که، همه ی بخش ها با یکدیگر هارمونی مناسب داشته باشند.

در طراحی کابینت، باید به انتخاب جنس، رنگ، شکل و ابعاد مناسب توجه کرد تا با سایر عناصر داخلی اتاق هماهنگ باشد و به فضا زیبایی و شکوه ببخشد. برای افزایش کاربری و ظرافت کابینت، می‌ توان از جزئیات مانند دستگیره‌ های زیبا، نورپردازی مناسب و قفل‌ های مخفی استفاده کرد.

همچنین، استفاده از جعبه‌ ها و قسمت‌های جداشده در کابینت‌ ها به افزایش کاربری و ظرافت آنها کمک می‌ کند. در نهایت، توجه به فضای موجود و نیازهای خانواده در طراحی کابینت بسیار حائز اهمیت است تا این عنصر نه تنها زیبایی به فضا ببخشد بلکه به بهبود و کاربری آن نیز کمک کند.

 طراحی کابینت آشپزخانه در بازسازی منزل

یکی از اقدامات مهم و جدی در زمان بازسازی منزل، طراحی برای کابینت های اشپزخانه است. قطعاً کابینت های منزلی که به بازسازی نیاز دارد، کهنه و فرسوده شده است.

در طراحی کابینت اشپزخانه در بازسازی منزل، انتخاب مناسب جنس و رنگ کابینت بسیار اهمیت دارد. انتخاب جنس کابینت باید با توجه به محیط اشپزخانه و نیازهای خانواده انجام شود.

برای مثال، استفاده از چوب در طراحی کابینت‌ ها می‌ تواند به ایجاد حس گرمایی و طبیعی در آشپزخانه کمک کند. همچنین، در طراحی کابینت آشپزخانه در بازسازی منزل، باید به فضای موجود و ابعاد آشپزخانه توجه کرد تا کابینت‌ ها به‌طور کامل در فضا جا بیافتند و استفاده از فضا را بهینه کنند.

در انتها باید به همه عناصر و خواسته های شخصی در طراحی کابینت ها توجه کرد، تا نه تنها باعث زیبایی آشپزخانه بشود، بلکه به بهبود کاربری و عملکرد آن نیز کمک کند.

طراحی دکوراسیون داخلی

طراحی کابینت سه بعدی

هنگامی که قصد دارید از متخصصین بخواهید تا برای منزل شما، کابینت های مخصوصی طراحی کنند، استفاده از طراحی های سه بعدی می تواند بسیار کمک تان کند.

طرح های سه بعدی به شما کمک می کنند تا به راحتی رنگ های مختلف را در آن اعمال کنید و در نهایت رنگ دلخواه را انتخاب کنید.

همچنین در طرح های سه بعدی کابینت تمام ابعاد بطور دقیق و منظم مشخص می شوند و این باعث می شود تا احتمال خطا به حداقل برسد. طراحی سه بعدی کابینت یک روش مدرن و کارآمد برای ایجاد طرح‌ های دقیق و واقع‌گرایانه از کابینت‌ های آشپزخانه است.

با استفاده از نرم افزارهای طراحی سه بعدی، می‌ توان به صورت دقیق طرح نهایی کابینت ها را مشاهده کرد.

نکات مهم در طراحی کابینت سه بعدی

  • تعیین دقیق ابعاد آشپزخانه
  • تعیین ابعاد در و پنجره ها
  • آشنایی با انواع سبک طراحی کابینت
  • نحوه قرارگیری کابینت ها در کنار هم
  • دقت به مثلث کار
  • توجه به بخش های که در آـن لوله های گاز و آب قرار گرفته است.
  • توجه بسیار دقیق و جزئی به نیاز و سلیقه ی کاربر

مزایای استفاده از طراحی کابینت سه بعدی

  • طراحی سه بعدی به مشتریان این امکان را می‌ دهد که طرح نهایی کابینت‌ های خود را به صورت واقع‌گرایانه مشاهده کنند و از نظر ظاهری و کارکردی آن را ارزیابی کنند.
  • مشتریان و طراحان به بهترین شکل ممکن با یکدیگر همکاری می کنند و تصمیمات بهتری در مورد طرح و جزئیات کابینت‌ ها می‌ گیرند.
  • باعث می شود فرد بتواند پیش از شروع به ساخت، هزینه‌ های لازم برای ساخت کابینت‌ های خود را پیش‌بینی کنند و بودجه مناسب را برای پروژه خود در نظر بگیرند.
  • متریال مدنظر با توجه به سلیقه و بودجه مشتری مشخص می گردد.

طراحی کابینت براساس شکل آشپزخانه

طراحی کابینت یکی از نکات مهمی است که ذهن یک معمار یا سازنده را درگیر می کند تا بتواند طرحی دقیق و زیبا را عملی کند. زمانی که یک سازنده قصد می کند طرحی را برای کابینت یک منزل اجرا کند، اولین چیزی که به چشمش می آید طرح کلی آشپزخانه می باشد.

درواقع این شکل آشپزخانه است که، طراحی را شکل می دهد. اغلب آشپزخانه های ایرانی طرح های L، U، یا جزیره و تک دیوار هستند. در ادامه هر یک از این طرح ها را بیشتر توضیح می دهیم تا با آگاهی کامل نسبت به طرح آشپزخانه تان، سفارش کابینت بدهید.

کابینت طرح L

آشپزخانه با طرح L یک نوع طراحی آشپزخانه است که شکل آن به حرف L شبیه است. در این نوع آشپزخانه، کابینت‌ ها و اجزای آشپزخانه به صورت منظم و در دو دیوار عمودی قرار می‌ گیرند.

به عبارت دیگر، یک دیوار اصلی و یک دیوار جانبی برای قرارگیری کابینت‌ ها و اجزای آشپزخانه به کار می‌ روند. ین نوع طراحی آشپزخانه به شما امکان می‌ دهد تا یک فضای کارآمد، زیبا و مناسب برای تهیه غذا و پذیرایی از مهمانان خود خلق کنید.

کابینت آشپزخانه شکل U

در آشپزخانه طرح U، کابینت‌ ها و سطوح کار از سه دیوار مختلف استفاده می‌ کنند و فضای بسیار بزرگی برای قرارگیری اجزای آشپزخانه فراهم می‌ آورند.

این نوع طراحی آشپزخانه به دلیل فضای بزرگ و مناسب برای قرار دادن اجزای مختلف آشپزخانه، بسیار مناسب برای فضاهای بزرگ و باز است. این نوع طراحی آشپزخانه شامل کابینت‌ های بلند، سطوح کار، سینک، هود و اجزای دیگر ضروری آشپزخانه است.

کابینت آشپزخانه جزیره دار

آشپزخانه جزیره دار به عنوان یک نقطه تمرکز و مرکزیت در فضای آشپزخانه عمل می‌ کند و اجازه می‌ دهد تا فعالیت‌ های آشپزخانه به بهترین شکل انجام شود.

این نوع طراحی آشپزخانه به شما امکان می‌ دهد تا در حین پخت و پز و تهیه غذا، با دیگر اعضای خانواده یا مهمانان خود در ارتباط باشید و از فضای باز و راحت آشپزخانه لذت ببرید.

کابینت آشپزخانه طرح تک دیوار

آشپزخانه تک دیوار یک نوع طراحی آشپزخانه است که تمام اجزای آشپزخانه را در امتداد یک دیوار قرار می‌ دهد.

در این نوع طراحی، اجزای مختلف آشپزخانه از جمله سطوح کار، کابینت‌ ها، سینک، شیرآلات و اجاق گاز یا فر، همگی در یک دیوار قرار می‌ گیرند.

آشپزخانه تک دیوار به خصوص برای فضاهای کوچک و محدود مناسب است، زیرا این نوع طراحی به شما اجازه می‌ دهد تا از فضای موجود به بهترین شکل استفاده کنید و همچنین اجزای ضروری آشپزخانه را در یک دیوار جمع‌آوری کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rate this post
پیمایش به بالا