کابینت های فلزی (بررسی مزایا و معایب آن ها)

یکی از پر طرفدارترین مدل های کابینت در ابتدا، کابینت فلزی است. کابینت های فلزی جزو مدل های اولیه بود و در هر خانه ای میشد یکی از آن ها را پیدا کرد. اما با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن چوب های مانند ام دی اف که قیمت مناسب داشتند،

این جنس از کابینت ها خیلی وقت است از رده خارج شده اند، بطوری که این روزها کمتر کسی در طراحی کابینت از این مدل استفاده می کند. اما این موضوع باعث نمی شود تا مزایایی که کابینت فلزی دارد، نادیده گرفته شود.

کابینت های فلزی

این جنس از کابینت درواقع یکی از به صرفه ترین انواع کابینت محسوب می شود که دوام بسیار بالایی دارند. معمولاً افراد برای خرید یک کابینت فلزی، قیمت بسیار کمتری را پرداخت می کند به نسبت فردی که قصد خرید کابینت چوبی را دارد. این درحالی است که این کابینت ها، حتی قابلیت این را دارند تا سالیان دراز برای شما کاربرد داشته باشند.

این کابینت ها به راحتی قابلیت تعمیر دارند و اصلاً از این بابت نگران نباشید. شاید کابینت فلزی را نتوان در طرح های خیلی خاص سفارش داد اما، نکته ی جالب اینجاست که می توان آن ها را در هر رنگی سفارش داد. چون کابینت فلزی قابلیت رنگ پذیری بسیار خوبی دارند.

انواع کابینت فلزی

این نوع کابینت براساس جنسی که از ان ساخته می شوند به چهار دسته تقسیم می شوند. این چهار مدل شباهت بسیاری زیادی با یکدیگر دارند که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.

کابینت فلزی با ورقه فولادی ( یا ورق سیاه)

کابینت های ساخته شده با ورق فولادی از مدل های ابتدایی کابینت فلزی بود و هر زمان که اسم کابینت فلزی را می شنویم اغلب به فکر این جنس می افتیم. این کابینت ها را در بسیاری از خانه های ایرانی می شد پیدا کرد اما به مرور زمان، محبوبیت شان کم شد. در و چهارچوب این کابینت ها از جنس ورقه فولاد بود و لولاها یا دستگیره های آن ها نیز از جنس فلز بود. بطور کلی تمام بخش های این کابینت ها از جنس فولاد بود که با جوش به یکدیگر متصل می شدند.

انواع کابینت فلزی

کابینت فلزی فولادی با ورقه های گالوانیزه

مقاومت کابینت های ساخته شده با ورقه گالوانیزه نسبت به ورقه های فولادی در برابر رطوبت بیشتر است. درب ها و چارچوب ها از همان فلز گالوانیزه ساخته می شوند و با جوش های نقطه ای یا لحیم به یکدیگر متصل می شوند. ورق گالوانیزه درواقع همان ورقه های فولادی هستند که با روی پوشانده می شوند.

روی کمک می کند تا مقاومت این ورقه ها در برابر خوردگی و رطوبت تا حد زیادی افزایش یابد. همچنین روی باعث می شود تا عمر مفید ورقه های فولادی و کابینت ها افزایش یابد و به همین دلیل نیز این مدل از کابینت گرانتر نیز می باشد.

کابینت فلزی استیل

کابینت های فلزی استیل، یکی از خاص ترین مدل های کابینت فلزی است و برای محیط های استفاده می شود که از لحاظ شرایط بهداشتی باید شرایط خاصی را رعایت کنند. ظاهر آن ها کاملاً ساده و به رنگ نقره ای است. صفحه رویی این کابینت ها نیز از جنس استیل است.

اگر به سراغ آشپزخانه رستوران ها، کترینگ ها، بیمارستان ها یا هتل ها بروید، کابینت فلزی استیل را مشاهده می کنید. به دلیل یکدست بدون سطح این سبک کابینت، برای تمیز کردن به هیچ عنوان دردسری نخواهید داشت و تنها با یک دستمال نمدار می توان آن ها را تمیز کرد.

اگر بخواهیم درباره مزیت های کابینت استیل صحبت کنیم، مقاومت در برابر ضربه و رطوبت، عمر زیاد و بدون نیاز به رنگ بودن آن مزیت های مهم آن محسوب می شود. در کنار تمام این مزیت ها، کابینت استیل دو عیب جزئی دارد. اولی قیمت های بالای آن است و دومی عدم سفارش آن ها در طرح های مختلف است.

اما به حدی این کابینت ها کاربردی هستند که نمی توان این دو مشکل را جزو عیوب مهم دانست و خرید آن ها ارزشش را دارد.

مزایای کابینت های فلزی

کابینت های آلومینیومی

بار اول از کابینت های آلومینیومی در سال 2008 در کشور مالزی استفاده شد، بدون آن که هیچگونه مستقات چوبی در آن ها بکار برود. این کابینت های بسیار بادوام هستند و عمر زیادی دارند. در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند و در برابر ترکیبات شیمیایی دچار خردگی نمی شوند.

سطح صاف کابینت های فلزی آلمینیومی کمک می کند تا آشپزخانه شما از هر گونه کپک یا رشد میکروبی در امان بماند. کابینت آلمینیومی را به راحتی می توان تمیز کرد. این مدل کابینت ها دارای چند عیب جزئی نیز هستند. برای مثال آن ها نسبت به مدل های فلزی دیگر کمی گرانتر هستند. و به دلیل نرم بودن فلز آلمینیوم احتمال فرورفتگی سطح کابینت وجود دارد.

معایب کابینت فلزی چیست؟

  • اگر از جنس خوبی تولید نشوند، امکان زنگ زدگی دارند.
  • در اثر ضربه و خراش برداشتن، می توانند تیز بشوند و پوست را خراش بدهند.
  • به مرور زمان و استفاده مکرر، لولاها دارای سروصداهای زیادی می شوند.
  • نمی توان آن ها را در طرح ها و سبک های مختلف سفارش داد.
  • ظاهر چندان زیبایی ندارند و بسیار ساده هستند.

چگونه از کابینت فلزی مراقبت کنیم؟

اگر شما هم از طرفداران کابینت های فلزی هستید، و می خواهید عمر کابینت ها را بیشتر کنید، تنها به یک نکته توجه کنید. آن هم تمیز نگهداشتن و مراقبت از سطح کابینت فلزی است. کابینت فلزی پتانسل خش افتادن و زنگ زدگی را دارند. اگر نتوانید آن ها را تمیز و در برابر ضربه محافظت کنید، به زودی کابینت شما از بین خواهد رفت. تمیز کردن سطح کابینت تنها با یک دستمال لیطف و مرطوب بهترین روش می باشد.

مزیت استفاده از کابینت های فلزی چیست؟

  • دوام بالا
  • قیمت مناسب نسبت به کابینت های چوبی
  • قابل سفارش در هر ابعاد و اندازه ای
  • قابلیت تعمیر
  • امکان تمیز کردن به راحتی
  • استحکام بالا
  • امکان تغییر رنگ دارند.
  • آن ها را می توان مجدد به چرخه تولید بازگرداند و به هیچ عنوان به محیط زیست آسیب نمی رساند.

صفحه ی مناسب کابینت فلزی

صفحه کابینت درواقع همان رویه کابینتی است که برای کابینت های زمینی استفاده می شود. جنس صفحه کابینت، می تواند از جنس های مختلفی باشد. چوبی، فلزی یا سنگی انواع مختلفی از رویه ها هستند. که شما می توانید براساس سلیقه و بودجه ای که در نظر گرفته اید، یکی از آن ها را انتخاب کنید.

برای این جنس از کابینت بیشترین رویه ای که انتخاب می شود یا رویه های فلزی هستند و یا رویه های سنگی. که رویه های سنگی به نسبت رویه های فلزی قیمت بیشتری دارند و سنگین تر هستند. اگر نمی خواهید برای کابینت ها زیادی هزینه کنید، می توانید همان رویه فلزی را انتخاب کنید و آن را با پیچ و بست به کابینت وصل کنید.

معایب کابینت های فلزی

بهترین مدل کابینت فلزی برای آشپزخانه

رایج ترین جنسی که برای کابینت های آشپزخانه انتخاب می شود، جنس استیل است. کابینت های استیل بهترین میزان مقاومت در برابر رطوبت و ضربه را دارند. حتی تمیز کردن این کابینت ها برای خانم ها بسیار راحت است و با یک دستمال مرطوب به راحتی تمیز می شوند.

قیمت کابینت های استیل مقرون بصرفه است و با داشتن یک سطح ساده و نقره ای تا مدت ها می تواند باب سلیقه شما باشد. اما شما براساس سلیقه تان می توانید از کابینت های آلمینیومی هم استفاده کنید. کابینت های آلمینیومی نیز دارای وزنی سبک و کارایی زیادی هستند و به نسبت کابینت های فلزی استیل، قیمت مناسبتری دارند.

کابینت های فلزی برای چه سبک دکوراسیون های مناسب است؟

خیلی تفاوتی ندارد که سبک دکوراسیون شما چه چیزی باشد، چون کابینت های فلزی به اکثر سبک های دکوراسیون می آیند. اما در این بین طراحی دکوراسیون مدرن، بهترین سبکی است که بکار بردن کابینت فلزی در آن می تواند موثر واقع شود. در سبک های مینیمال نیز که اغلب اشیا و طرح ها ساده و بدون تجمل هستند نیز می توان از کابینت فلزی استفاده کرد.

اگر بخواهید آشپزخانه شما تمی قدیمی و مربوط به دهه های 50 و 60 را داشته باشد، می توانید کابینت فلزی انتخاب کنید تا این فضا را بهتر شبیه سازی کند.

رنگ کردن کابینت فلزی

خیلی از افراد هستند که بعد از انتخاب کابینت فلزی، تصمیم به رنگ کردن آن می کنند. کابینت های فلزی را در هر رنگی می توان اجرا کرد اما نکته حائز اهمیت این است که مرحله رنگ آمیزی بسیار مهم می باشد. از طریق دو روش کوره ای و استاتیک کابینت های فلزی را رنگ می کنند.

در روش کوره ای رنگ به کمک کوره های با حرارت بالا روی کابینت قرار می گیرد. در روش استاتیک نیز به کمک برش های الکترواستاتیک روی سطح کابینت قرار می گیرند. در زمان انتخاب رنگ کابینت ها نیز توجه کنید تا رنگی را انتخاب کنید که برای دکوراسیون شما مناسب باشد.

به عنوان مثال رنگ روشن کمک می کند تا فضای شما از آن چیزی که هست بزرگتر بنطر بیاید و رنگ های تیره، فضای شما را کوچکتر نشان می دهند. اما مزیتی که رنگ تیره دارد، دیرتر کثیف شدن و تمیزی راحت تر آن ها است. رنگ کردن کابینت های فلزی، به جذابیت هر چه بیشتر آن ها می انجامد.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا