مزایا و معایب کابینت های ام دی اف (انواع آن + قیمت)

کابینت های ام دی اف، کابینت های هستند که ما درباره آن ها همواره مطالبی شنیده ایم. یا حتی در بسیاری از منازل به صورت پیش فرض وجود دارند. این کابینت ها با تنوع بسیار بالایی که دارند، جزو پر طرفدارترین نوع کابینت ها از لحاظ جنس می باشند. اگر قصد دارید برای منزل تان، کابینت های ام دی اف سفارش دهید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید که با آگاهی بیشتری نسبت به کابینت های ام دی اف، آن ها را تهیه کنید.

کابینت ام دی اف چیست؟

نام کابینت های MDF برگرفته از واژه Medium Density Fibreboard به معنی ورقه های فیبر با چگالی متوسط است. ورقه های MDF بقدری با کیفیت و کاربردی هستند که نه تنها در کابینت ها بلکه در سایر وسایل چوبی مانند تخت خواب یا کمدها نیز استفاده می شود.

ام دی اف ها از تکه چوب های خرد شده ای درست می شوند که در نهایت به یکدیگر با فشار زیاد چسبانده می شوند. در چسباندن خرده چوب های ام دی اف از ریز و چسب نیز استفاده می کنند و سپس آن ها را تحت گرما قرار می دهند تا به خوبی به یکدیگر بچسبند.

ابعاد و تراکم تخته های ام دی اف کاملاً متغیر است و می توان آن ها را در ابعاد دلخواه سفارش داد. در مرحله نهایی، MDF های تولید شده را یا به صورت خام در کارگاه ها استفاده می کنند و یا با کمک روکش های مختلف، کاربرد آن ها را تعیین می کنند.

اغلب تخته های ام دی اف با روکش ملامینه یا لمینت پوشش داده می شوند.اما آن ها را با روکش های دیگر مانند پی وی سی یا پلی گلاس نیز می پوشانند که در این صورت کاربردها و قیمت های مختلفی پیدا می کنند.

کابینت های ام دی اف

قیمت کابینت های MDF

کابینت MDF از جمله کابینت های هستند که به نسبت کابینت های دیگر قیمت مقرون بصرفه تری دارند. هر چند که قیمت این مدل کابینت ها نسبت به مدل های مانند ممبران یا هایگلاس کمتر است، اما همچنان می توان آن ها را جزو کابینت های مقاوم و محکم دانست.

در صورتی که از کابینت MDF مراقبت خوبی کنید، می توانید دوام آن ها را چندین برابر کنید. برای اطلاع دقیق قیمت کابینت ام دی اف بهتر است که ابتدا ابعاد آشپزخانه را تعیین کنید و سپس از فروشگاه مد نظرتان براساس آن ابعاد لیست قیمت ها را دریافت کنید.

بهترین رنگ برای کابینت های ام دی اف

اگر شما هم در مرحله طراحی دکوراسیون آشپزخانه یا طراحی کابینت آشپزخانه تان هستید، حتماً این سوال برای تان پیش امده است که بهترین رنگ برای کابینت ام دی اف چیست. چون کابینت های MDF با روکش ملامینه پوشیده شده اند، دارای تنوع در طرح و رنگ هستند.

درواقع تنوع این کابینت به علت متنوع بودن رنگ های روکش ملامینه شان است. شما در انتخاب رنگ کابینت هرگز محدودیت ندارید، بلکه می توانید رنگ دلخواه را براساس سلیقه تان انتخاب کنید. اما توجه به چند نکته می تواند انتخاب شما را هدفمند کند.

برای مثال اگر فضای آشپزخانه تان کوچک است، بهتر است تا از رنگ های تیره استفاده نکنید. رنگ های روشن مانند سفید باعث می شوند نور انعکاس خوبی داشته باشد و فضا از آن چیزی که هست، بزرگتر نشان داده شود.

و یا به سبک کابینت ها و دکوراسیون منزل توجه کنید. به خصوص اگر کابینت های شما به نشیمن و فضای پذیرایی، مشرف هستند.

مزایای انتخاب کابینت ام دی اف

  • این کابینت ها بسیار اقتصادی و مقرون بصرفه هستند.
  • دارای دوام و عمر بالایی هستند.
  • تنوع در رنگ و طرح ها نیز یکی از مزیت های کابینت ام دی اف است.
  • تمیز کردن کابینت ام دی اف راحت است.
  • می توان ان ها را براساس ابعاد دلخواه ساخت چون انعاطاف آن ها در حین ساخت زیاد است.
  • تحمل وزن بالایی دارند.
  • لبه های آن ها بسیار صاف و یکدست است و هرگز با برخورد آسیب ایجاد نمی کنند.
  • جلوگیری از آسیب کابینت های MDF

معایب کابینت MDF

هر چند که کابینت ام دی اف بسیار مقرون بصرفه و کاربردی است اما این کابینت ها در کنار این مزیت ها، معایبی نیز دارند؛

  • کابینت های ام دی اف نمی توانند در برابر رطوبت و حرارت مقاومت کنند و بعد از برخورد با آب یا گرما، دچار آسیب های شدید می شوند. بنابراین نیاز است تا به خوبی از آن ها مراقبت کنید.
  • بخش زیر سینک، باید به خوبی آبندی شود تا مانع از ورود آب به کابینت بشود.
  • از آنجایی که این کابینت های جزو فرآورده های چوبی می باشد، امکان دارد تا مکان مناسبی برای محل زندگی حشرات موزی شود. بهتر است که هر سه ماه یکبار آن ها را چک و سم پاشی کنید.
  • نیاز دارند تا در زمان نصب اتصالات مانند لولاها، به خوبی بررسی شوند.
  • این کابینت ها در برابر مواد شیمیایی کمی آسیب پذیر هستند و امکان ترمیم آن ها کمتر از کابینت های دیگر است.

انواع کابینت های ام دی اف

کابینت های ام دی اف معمولاً براساس ضخامت ورقه به دو نوع نازک و ضخیم تقسیم می شوند. ورقه های نازک معمولاً برای سطح پشتی کابینت، تخته های منحنی، صنعت خودروسازی، کفپوش ها و… بکار می روند و ضخامت آن ها بین 1.8 تا 6 میلی متر است. اما ورقه های ضخیم به نسبت به ورقه های نازک، بزرگتر هستند و از آن ها برای ساخت روی کابینت استفاده می شود.

نکاتی برای جلوگیری از جذب رطوبت کابینت ام دی اف

همانطور که در بالا اشاره کردیم یکی از معایب کابینت های ام دی اف این است که در برابر رطوبت مقاومت کمی دارند. بنابراین بهتر است با کمک اقداماتی مقاومت آن ها را در برابر رطوبت افزایش دهید. برای مثال بخش های مانند دور سیک و کابینت زیر سینک را که در معرض آب قرار دارند، با روکش پی وی سی تهیه کنید.

قسمت های از آن ها که برش خورده اند را با چسب اکواریوم بپوشانید. تمام درزهای کابینت را آببندی کنید تا اب و رطوبت نتواند به مغز کابینت نفوذ کند. با این ترفندها می توانید عمر کابینت ها را چندین برابر کنید.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا