انواع نمای ساختمان (مزایا و معایب)

اگر توجه کرده باشید، می بینید که این روزها با پیشرفت علم و تکنولوژی تا حد زیادی تنوع در نمای ساختمان ها زیاد شده است. دیگر مانند قدیم همه نماها به یک شکل نیست و همواره هر کارفرمایی می تواند براساس نیاز و سلیقه اش، طرح دلخواهی را انتخاب کند. انواع نمای ساختمان متناسب با سلیقه شما و شرایط محیطی شما وجود دارد.

نمای ساختمان نیز مانند داخل آن بسیار مهم می باشد و نیاز است که در انتخاب سبک آن، توجه کافی را بکار ببرید. نما می تواند در زیبایی شهر موثر واقع شود و نظر کاربران را به خودش جلب کند.

انواع نمای ساختمان

طراحی نمای ساختمان می تواند یکی از مهم ترین اقداماتی باشد که مخاطب را جذب کند. بنابراین اگر شما نیز جزو ساختمان سازان می باشید، برای جذب خریدار بهتر است تا نمای زیبا و متناسب با اقلیم انتخاب کنید. هر سبکی از نما دارای جزئیات، متریال، رنگبندی، تکنیک های نصب و… خاصی دارد. می توانید با شناخت بیشتر با نماها، سبک مناسب ساختمان را انتخاب کنید.

نمای آجری

نمای آجری از سبک های قدیمی محسوب می شود. در ابتدا نماهای آجری تک رنگ بودند اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی امروزه آجرها در رنگبندی های مختلفی وجود دارند.

آجرها علاوه بر رنگ انواع مختلفی نیز دارند مانند آجر نسوز، کارتنی، انگلیسی، شاموتی، لعاب دار و حصیری. هر یک از این مدل ها می توانند در ابعاد و اندازه دلخواه شما بکار بروند تا باعث جذابیت هر چه بیشتر ساختمان شوند. از آجر برای سبک های مدرن، سنتی و دکوراتیو استفاده می شود.

نمای آجری ساختمان

نمای رومی ساختمان 

نمای رومی یکی از سبک‌های طراحی نماهای ساختمانی است که از معماری رومی باستان و کلاسیک الهام گرفته شده است. این سبک طراحی به منظور ایجاد زیبایی و تأثیر بیشتر در نماهای ساختمان‌ها بکار می‌رود.

عناصر اصلی نمای رومی شامل ستون‌ها، پیلاسترها، آرک‌ها، نشیمن‌ها و تراشه‌های تزئینی است. ستون‌ها و پیلاسترها به عنوان عناصر سازنده نما مورد استفاده قرار می‌گیرند و اغلب با استفاده از طرح‌ها و زیورآلات پیچیده تزئین می‌شوند. آرک‌ها نیز به عنوان بخشی از نما ورودی‌ها و بازسازی پنجره‌ها استفاده می‌شوند.

دلیل محبوبیت نمای ساختمان رومی

نمای کامپوزیتی

سبک کامپوزیتی یکی از سبک های بسیار مناسب است. مزیت این سبک شستشوی آسان، رنگبندی متنوع، طرح های مختلف، مقاوم در برابر رطوبت است. قیمت این نما نسبت به سایر نماها گرانتر است و اگر به دنبال نمای ساختمان با قیمت ارزان هستید، به سراغ نمای کامپوزیتی نروید. از طرح های محبوب در این سبک، طرح لانه زنبوری، لوزی و خط های مستقیم است.

نمای کامپوزیتی ساختمان

نمای سیمانی

در میان انوع نمای ساختمانی، نمای سیمانی یکی از راحت ترین و کم دردسرترین آن ها می باشد. نمای سیمانی بسیار ساده است و انجام آن در زمان کوتاهی صورت می گیرد.

ایمنی نمای سیمانی زیاد است و در آتش سوزی اجازه نمی دهد تا آتس به مناطق دیگر نفوذ کند. همچنین در اغلب اقلیم ها می توان از نمای سیمانی استفاده کرد. اما سیمان نمی تواند عایق صدای خوبی باشد و این نقطع ضعف نمای سیمانی می باشد.

نمای سیمانی ساختمان

نمای سنگی

نمای سنگی می تواند از نماهای لاکچری و مجللی باشد که برای ساختمان های گران قیمت بکار می رود. استحکام سنگ های که در نمای ساختمان بکار می رود بسیار زیاد است و به مرور زمان دچار آسیب نمی شود.

مزیت های نمای سنگی این است که آن ها در برابر تابش خورشید دچار تغییر رنگ نمی شوند، شستشوی آن ها آسان است و به مرور زمان دچار شکستگی نمی شوند. اما نکته مهم اینجاست که بکار بردن سنگ در نما برای طبقات بالا، به نیزوی حرفه ای و با تجربه نیاز دارد و شما نیاز دارید که در کنار نیروی مجرب، هزینه زیادی را نیز بپردازید.

نمای سنگی ساختمان

نمای کرتین وال

نمای کرتین وال یکی از نماهای بسیار شیکی است که در آن سراسر از شیشه در طرح های مختلف استفاده شده است. این نما وزن کمی دارد و اگر بخواهید نمای ساختمان، وزن کمی را به فوندانسیون وارد کند، کرتین وال مناسب می باشد.

جنس شیشه در کرتین وال اغلب از شیشه های سکورتی یا رفلکس هستند و کار کردن با آن ها بسیار سریع است و به راحتی انجام می شود.

نمای کرتین وال ساختمان

نمای چوبی

اگر به دنبال یک نمای متفاوت و خاص هستید، نمای چوبی بسیار مناسب است. نمای چوبی را به همراه متریال دیگر بکار می برند و نسبت به نماهای معمولی مانند آجر و سیمان قیمت گرانتری دارد. از نماهای چوبی در تمامی اقلیم ها نمی توان استفاده کرد و این نما براثر تابش خورشید یا رطوبت شدید می تواند مورد آسیب قرار بگیرد.

نمای چوبی ساختمان

نمای اتیکس

نمای اتیکس یکی از نماهای مقاوم در برابر حرارت و سرما و گرما است و می تواند در برابر صدا عایق بسیار خوبی باشد. این نما از سه لایه تشکیل شده است و یک لایه آن که مهم می باشد، لایه عایق محسوب می شود.

لایه عایق معمولاًَ از جنس فوم پلی استیرن است و لایه آخری نیز از جنس چوب، آجار لعابدار و یا هر جنس دلخواهی می تواند انتخاب شود.

نمای اتیکس ساختمان

نمای سرامیکی

نماهای سرامیکی یکی از نماهای پرطرفداری هستند که نسبت به سنگ ها هزینه کمتری دارند اما همانند سنگ مقاومت خوبی دارد. میزان تنوع در رنگ و طرح های سرامیک ها بسیار زیاد است و برای بکار بردن آن ها می توان از روش های مختلفی استفاده کرد.

روش های مانند شاسی کشی، خشک، تر و یا مهار شده برای بکار بردن سرامیک ها بسیار مناسب هستند.

نمای سرامیکی ساختمان

نمای مینرال

نمای مینرال ترکیبی از سنگ مرمر، سنگ سفید، معدنی و گرانیت هستند. تنوع این نما بسیار زیاد است و با محیط زیست نیز بسیار سازگار می باشد. نمای مینرال ممکن است رطوبت را به راحتی جذب کنند بنابراین برای استفاده در مناطق شمالی مناسب نیست.

نمای مینرال ساختمان

نمای کنیتکس

نمای کنیتکس درواقع ترکیبی از رنگ ها و الیاف مصنوعی است که در برابر نفوذ آب و گرما می تواند به خوبی مقاومت کند. این نما با انواعی از اقلیم ها سازگار است و از آن می توانید در تمامی مناطق استفاده کنید.

نمای کنیتکس ساختمان

نمای استرچ متال

استرچ متال سبکی از نما است که در آن فلزات استفاده می شوند. فلزاتی از جنس مس، برنج، آهن، آلمینیوم، استیل و… را می توان در نمای استرچ متال بکار برد. صفحات فلزی بعد از این که تولید می شوند دچار کشیدگی می شوند و به همین دلیل هم به استرچ متال معروف شده اند. رنگ بندی نمای استرچ متال متنوع است و در آن از شبکه های توری فلزی استفاده شده است.

نمای استرچ متال ساختمان

نمای سبز

یکی دیگر از انواع نمای ساختمان که بسیار پرطرفدار هستند و ذابیت منحصربفردی دارد، نمای سبز است. نمای سبز پیوند دنیای ماشینی و طبیعت است و در فضاهای شهری می تواند بسیار خاص باشد.

در این نما هم می توان از گیاهان کاشته در خاک کمک گرفت و هم می توان از گیاهان با جعبه. هر چند که نمای سبز کمی به رسیدگی نیاز دارد اما می تواند بسیار دلپذیر باشد.

نمای سبز ساختمان

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا